Dinsdag Schrijfladderdag             Scrol hiervoor naar beneden 

Komende Webinars van De Schrijfladder & Handiger handschrift:  heb je niet mee kunnen doen met de Webinars in mei 2024? Op 3 en 5  september geven we weer gratis Webinars. Schrijf je nu al in en kijk daarvoor  op tabblad 'Actueel'. Ook voor andere scholingen, kijk op 'Actueel'. Maar wil je deze maand nog een Webinar omdat jullie school op zoek is naar een andere methode? Laat ons dat weten via info@deschrijfladder.nl, dan kijken we wat we kunnen doen voor jullie team zodat jullie tijdig alle informatie hebben. Mail voor een afspraak, fysieke of online. 

Flyer De Schrijfladder Pdf
PDF – 225,8 KB 14 downloads
Flyer Handiger Handschrift Pdf
PDF – 179,9 KB 12 downloads
Cursus Fijne Motoriek Schrijfvoorbereiding En Handschriftonderwijs Pdf
PDF – 253,4 KB 19 downloads

Elke dinsdag Schrijfladderdag. Elke Dinsdag Schrijfladderdag. 

TIP! De Schrijfladder kan naast elke handschriftmethode gebruikt worden. 

Elke Dinsdag Schrijfladderdag! Groep 3 4 en 5. Samenspel kleivoetbal! Kleien is handengym (fijne motoriek, druk doseren, 2-handigheid). Maar dit spel is niet alleen op de motoriek gericht. Cognitief en sociaal-emotioneel komt er van alles bij kijken: samenwerken, plannen, rekenvoorwaarden (meten, vergelijken, verhoudingen), bijsturen, ontdekken wat werkt (te dunne doelpalen vallen om, te dikke rolletjes in het midden verstoren het spel), kennis over de maten van een voetbalveld, gezamenlijk eigen regels vaststellen, winnen, verliezen. De juf of meester kunnen als voorbereiding ook gezamenlijk afspraken maken over de maten en de regels. P.S. Met een schoendoosdeksel is het eenvoudig als je tijdens het knutselen een groen vel erin laat plakken. Goede wedstrijd! 

Tip om te bekijken, nu ook Half verbonden blokschrift:

In Nederland wordt veel gediscussieerd over de keuze voor het verbonden schrift of het blokschrift.  Welke handschriftmethode is beter voor kinderen?  Beiden hebben voor- en nadelen. Handiger handschrift heeft een alternatief voor alle kinderen die moeite hebben met het verbonden schrift: het halfverbonden blokschrift.  Het halfverbonden blokschrift combineert de voordelen van het verbonden schrift en het blokschrift en neutraliseert een aantal nadelen.  Bekijk het filmpje om meer te leren over het halfverbonden blokschrift van Handiger handschrift.  

Elke dinsdag Schrijfladderdag!

  • Iedere dinsdag (behalve rondom vakanties) vind je hier een gratis filmpje en eventueel bijbehorend werkblad.
  • Doe mee met je klas en ontwikkel fijne motoriek en schrijfvoorwaarden op een speelse wijze! 
  • Iedere dinsdag (meestal al maandagavond) is het filmpje en werkblad de hele dag beschikbaar. 

School abonnement
Wil je de hele week gebruikmaken van het online lespakket van De Schrijfladder? Klik op de flyer op deze pagina of ga rechtstreeks naar BESTELLEN. 

Kennis maken met De Schrijfladder en Handiger handschrift
Volg een webinar of volg een studiemiddag in het land of op je eigen school: zie ACTUEEL. 

Tip! Bekijk het korte filmpje hieronder 'Schrijven begint zo!' Handig om te bestellen voor de start na de zomervakantie in groep 3 en 4 !

Leeg Bestelformulier De Schrijfladder En Handiger Handschrift Groep 1 5 Xlsx 1 Xlsx
Excel – 60,6 KB 4 downloads
Flyer Dinsdag Schrijfladderdag 2
PDF – 239,7 KB 1243 downloads